• vanSchothorst Coaching & Mediation

  Van conflict naar oplossing

 • Conflictoplossing

  U heeft, om wat voor reden dan ook, een geschil met iemand. Het lukt niet om de onenigheid onderling op te lossen. U staat er voor open samen een oplossing te vinden. Dan zijn er diverse mogelijkheden. U kunt natuurlijk een advocaat in de arm nemen. Dat leidt in veel gevallen tot arbitrage of een rechtszaak. Dit levert dan een uitspraak op, maar neemt in veel gevallen niet de achterliggende irritatie of ergernis weg. Bovendien is het een tijdrovende en kostbare keuze. Gelukkig is er een goed alternatief. 

   

  U kunt er voor kiezen een mediator in te schakelen: iemand met verstand van juridische zaken en die op basis van juridische én menselijke afwegingen naar een gezamenlijke oplossing leidt: een compromis waarbij geen uitspraak van een rechter of arbiter nodig is. De inzet is dat beide partijen zich kunnen vinden in de gekozen oplossing en dat het de ruimte biedt om, of dat nu zakelijk is of privé, in een goede verstandhouding verder te gaan.

   

  Leg uw zaak voor bij vanSchothorst Mediators. Gespecialiseerd in familierecht en uiterst ervaren in het oplossen van huurconflicten, zakelijke en persoonlijke disputen.

   

  Zet de hakken niet in het zand. Daar wordt niemand beter van; u ook niet. Kom tot een vergelijk met hulp van de beste bemiddelaar die u kunt vinden. Neem contact op met vanSchothorst voor meer informatie of een afspraak. We lossen het samen op.

   

 • Mediation: de beste oplossing voor alle partijen

  Mediation is bemiddeling in geschillen. Onze mediators zijn professionals die weten hoe je in de praktijk conflicten oplost. Het doel van mediation is partijen tot een overeenkomst te brengen die voor iedereen aanvaardbaar is. Zo voorkomt u zelf – met onze hulp - arbitrage of een rechtszaak.

   

  Bij veel geschillen kan een mediator helpen. Een paar voorbeelden:

  - conflicten over nalatenschappen;

  - geschillen tussen huurder en verhuurder;

  - echtscheiding, voogdijgeschillen en dergelijke;

  - alle mogelijke zakelijke geschillen;

  - arbeidsgeschillen

  - geschillen tussen burgers en overheden;

  - geschillen tussen particulieren en instanties.

  De weg naar een compromis

  vanSchothorst Mediators onderzoekt samen met de betrokkenen waar de strijd ophoudt en het begrip begint. In bijna alle zaken onder onze begeleiding leidt dat uiteindelijk tot een compromis waarin alle partijen zich kunnen vinden. In een beperkt aantal sessies leiden wij u naar een oplossing die voor iedereen iets in zich heeft. Als haast geboden is, zelfs in een dag!

   

  Bij het eerste, vrijblijvende contact informeren wij u over de mogelijkheden, het mediationproces en de te verwachten kosten. Vervolgens gaat u het gesprek aan, met onze mediator als onpartijdige, resultaatgerichte bemiddelaar. Wij zetten al onze ervaring, kennis en deskundigheid in met maar één doel: snel en voorgoed uw geschil de wereld uit helpen.

   

 • Profiel

 • Wie zijn wij?

  vanSchothorst Mediators is gespecialiseerd in huurgeschillen en familierecht, zoals bijvoorbeeld geschillen over nalatenschappen.

   

  Oprichter is Eleke van Schothorst-Rappange. Met masters in bestuurskunde en communicatie en veel ervaring in het familierecht neemt u met vanSchothorst een mediator in de arm met de optimale mix van deskundigheid en ervaring.

   

  Krijgt u dan te maken met afstandelijke, onverstoorbare academici? Nee. Soms is wat afstand inderdaad nodig, maar intussen ligt ons hart bij de cliënten en zijn we met hen op zoek naar een goed, gebalanceerd compromis. We moeten tenslotte samen de ideale oplossing vinden.

   

  Naast haar werk als mediator is Eleke van Schothorst actief als bestuurder van diverse stichtingen op het gebied van kunst en zorg. Ook in dat bestuurlijke werk vindt ze inspiratie voor wat mediation is: de neuzen dezelfde kant op laten wijzen, ook als dat niet vanzelfsprekend is.

   

 • Contact

  vanSchothorst Coaching & Mediations

  Amsteldijk Noord 35
  Amstelveen
  +31653317696